1

Waarom het kruid galanga (laos) super gezond is!

Wil je weten waarom galanga (laos) zo gezond is? In dit artikel vertellen we je alles over de gezonde eigenschappen van dit kruid. Daarnaast kennen we galanga in Nederland ook nog onder de naam Thaise gember en maagwortel. Dit super gezonde kruid vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië. Hier wordt het veel gebruikt als specerij om curry’s en voeding mee op smaak te brengen.

Toch wordt galanga ook veel toegepast als medicijn en heeft het bijzonder veel gezondheidsvoordelen voor ons als mens. Er zijn tal van redenen waarom dit kruid zo gezond voor je is. De werkzame stoffen in dit gember-achtige plantje zijn onder andere verschillende soorten cadineen. Daarnaast vinden we ook nog stoffen zoals limoneen, gingerol en kamfer.

Ook antioxidanten zijn in ruime aantallen aanwezig in galanga. Dit gezonde kruid wordt tevens in verband gebracht met de positieve uitwerking die het heeft in de behandeling van vele kankersoorten. Het is dan ook niet voor niets dat galanga al eeuwenlang bekend staat als krachtig medicijn tegen allerlei aandoeningen.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

Ook het preventief innemen van dit kruid heeft een positief effect op onze gezondheid. De reden hiervan is dat galanga zorgt voor een goede bloedtoevoer naar ons hart. We ondersteunen hiermee niet alleen een goede lichaamsgezondheid, maar ook een perfect werkend immuunsysteem.

Galanga (laos) is gezond voor je lichaam. Welke gezondheidsvoordelen heeft het?

De geneeskrachtige eigenschappen van galanga zijn breed. Zo kan het gebruikt worden om de bloedcirculatie in ons lichaam te bevorderen, maar werkt het tevens positief bij maagproblemen. Dit is te danken aan het feit dat galanga de gifstoffen uit ons lichaam verwijderd. Doordat de circulatie van het bloed verbeterd wordt, worden belangrijke voedingsstoffen beter getransporteerd door ons lichaam.

Ook voor onze huid zijn er veel redenen op te noemen waarom galanga zo gezond is. Dit kruid bestaat uit maar liefst 40 soorten antioxidanten die onze huid beschermen in het verouderingsproces. Ze voorkomen dat de vrije radicalen in ons lichaam schade kunnen toebrengen aan onze huid.

Galanga (laos) kruid gebruiken als medicijn tegen allerlei aandoeningen

Galanga heeft een ontstekingsremmende werking op ons lichaam. Hiermee kunnen artritis en gewrichtsontstekingen worden voorkomen, en kan de ontsteking of pijnklacht worden geremd. Ook bij ontstekingen is het inzetten van galanga effectief. Daarnaast heeft het kruid een bewezen effectieve werking bij verschillende kankersoorten.

Zo kunnen bijvoorbeeld maagkanker (bron), alvleesklierkanker (bron) en darmkanker (bron) worden bestreden met dit kruid en kun je daarmee het risico op deze aandoeningen aanzienlijk verminderen met galanga. Nog een belangrijke redenen voor het innemen van galanga is dat het een goede gezondheid van onze hersenen stimuleert en de afbraak van hersencellen voorkomt (bron).

Ook bij spijsverteringsproblemen kan het gebruik van dit kruid effectief zijn. Het helpt diarree verminderen en brengt een maag die overstuur of onrustig is tot rust. Galanga heeft dus een bijzonder medicinale eigenschap, maar is ook heel gezond om preventief te gebruiken om de gezondheid van je lichaam te kunnen ondersteunen.

Het bevat galangine welke de opname van vitamine E en C in ons lichaam stimuleert. Het is ook rijk aan natrium, ijzer, vitamine A en fytonutriënten. Nog meer redenen dus waarom het kruid galanga zo gezond is. Het kruid galanga is dus niet alleen effectief om ons lichaam te kunnen beschermen tegen hart en vaatziekten, maagpijnen, ontstekingen en celafbraak in onze hersenen.

Het zorgt er tevens voor dat we worden beschermd tegen mentale of lichamelijke vermoeidheid welke weer een vermindering van onze weerstand teweeg kan brengen. Een gezonde weerstand is dus één van de redenen waarom galanga zo gezond is. Op deze manier kan ons lichaam zich beter weren tegen griep of verkoudheden.

Galanga (laos) kruiden gebruiken als superfood

De reden waarom het kruid zo gezond voor je is, is je wellicht aan de hand van dit artikel duidelijke geworden. Het beschermt ons lichaam dus niet alleen tegen allerlei soorten kankers en tumoren, maar het kruid galanga is ook effectief om de vruchtbaarheid bij mannen te kunnen vergroten (bron). Daarbij heeft galanga een ontstekingsremmende werking en antibacteriële eigenschappen.

Op deze manier beschermt het kruid ons lichaam tegen bijvoorbeeld stafylokokken en E.coli. Ook voor de verlichting van maag en spijsverteringsproblemen is het gebruik van galanga heel effectief. Uiteraard hoef je niet te wachten met het gebruiken van galanga tot je last krijgt van één van deze symptomen.

Nog beter is het om galanga preventief te gebruiken als superfood. Deze kruiden kun je eenvoudig verwerken in allerlei gerechten, maar je kunt ze natuurlijk ook verwerken in shakes of er een lekkere thee van zetten. Er zijn genoeg redenen om aan te nemen waarom galanga zo gezond is voor jouw lichaam.

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

  • Leo schreef:

    Het is zelfs goed voor allerlei oogkwaaltjes wanneer je er een kleine hoeveelheid van opsnuift. Let op: het kan bij een ontsteking wel even (10 sec) behoorlijk steken, maar het helpt wel.

  • >