Oppo Ice Cream: ijskoud gezonde verwennerij of niet?

Het verhaal achter Oppo Ice Cream leest als een jongensdroom. De broertjes Harry en Charlie uit Engeland besloten in 2011 om met een Kite zo ver mogelijk over land te reizen. Niemand had dat ooit eerder gedaan. Hun buggy’s hadden geen remmen en de broertjes hadden nauwelijks ervaring. Op een dag was hun voedselvoorraad op en aten ze, ergens aan de kust van Brazilië, kokosnoten en vers fruit.

Het was zo lekker, gezond en voedzaam dat ze besloten om bij thuiskomst ijs met uitsluitend natuurlijke ingrediënten te maken. Ze reisden 1000 km verder en toen ze terug kwamen, doken ze meteen de keuken in. 2000 recepten en drie jaar later was het zover. Oppo Ice Cream werd gelanceerd en binnen ‘no time’ werd Oppo de start-up van het jaar. Ze verkochten ijs in hotels, bioscopen, sport clubs en kantoren en zo werd Oppo Ice Cream binnen een jaar één van de best verkopende ijsmerken van Engeland. 

De na​​​​am Oppo Ice Cream 

Oppo komt van Opposites. Gezondheid en genot worden traditioneel gezien als tegenstellingen. Maar opposites attract, is het Engelse spreekwoord en Oppo Ice cream belooft gezond en genot bij elkaar te brengen. De voedingswaarden zijn zelfs zo gunstig dat je prima s’avonds een bak ijs zou kunnen eten zonder enig schuldgevoel.

Oppo ice cream: mager en gezond natuurlijk ijs, kan dat? 

Ja, blijkbaar dus wel. Het ijs van Oppo Ice Cream is namelijk een natuurlijk roomijs dat veel minder calorieën bevat. Het wordt bereid met verse weidemelk, kokosolie, steviablad en erythritol, een natuurlijk zoetstof die ook in druiven en meloenen zit. Steviablad groeit in Zuid Amerika en is van nature zoet. Het bevat geen calorieën en geen suikers. Al deze natuurlijke ingrediënten worden in plaats van room en suiker gebruikt om ijs te maken!  

Een bolletje Oppo Ice Cream bevat zodoende maximaal 40 calorieën! Dat is 60% minder calorieën en 60% minder koolhydraten dan vergelijkbare ijsproducten. Bovendien heeft het ijsmerk ook nog eens een Taste Award Gold Star, wat zoveel betekent als dat het ook nog beter smaakt dan traditioneel zuivelijs. 

​​​​Even ter vergelijking:

100 gram Hagen Dasz of Ben & Jerry’s bevat minstens 160 tot 225 calorieën en minstens 17 tot 19 gram suiker. 100 gram Oppo Ice Cream bevat slechts 79 calorieën en 5,8 gram suiker. De verschillen zijn dus groot.

De voedingswaarde van Oppo Ice Cream

COLOMBIAN CHOCOLATE AND HAZELNUT
(per 50ml 1 bolletje)

MADAGASCAN VANILLA 
(per 50ml 1 bolletje)

SALTED CARAMEL 
(per 50ml 1 bolletje)

MINT CHOC SWIRL
(per 50ml 1 bolletje)

Energie: 178kJ (42,5kcal)

Energie: 154,5kJ (37kcal)

Energie: 157kJ (37,5kcal)

Energie: 178kJ (42,5kcal)

Vet: 2 g. (waarvan verzadigd: 1,15 g)

Vet: 1,9 g. (waarvan verzadigd: 1,4 g)

Vet: 1,95 g. (waarvan verzadigd: 1,5 g)

Vet: 1,65g (waarvan verzadigd: 1,15g)

Koolhydraten: 3,75 g. (waarvan suikers: 2,55 g)

Koolhydraten: 3,1 g. (waarvan suikers: 2,55 g)

Koolhydraten: 3,3 g. (waarvan suikers: 2,75 g)

Koolhydraten: 4,95g (waarvan suikers: 3,75g)

Eiwitten: 2,1 g

Eiwitten: 1,6 g

Eiwitten: 1,5 g

Eiwitten: 1.8g

Zout: 0,05 g

Zout: 0,05 g

Zout: 0,175 g

Zout: 0.05g

Oppo ice cream heeft 4 smaken ijs

Oppo heeft vier smaken in de schappen liggen: Salted Caramel, Colombian Chocolate and Hazelnut, Mint Choc Swirl en Madagascan Vanilla. De smaken zijn echt heerlijk en prima te combineren met vers fruit en het heeft ook geen nare nasmaak wat veel ‘gezondere’ genotsproducten wel een beetje hebben. Op de site van Oppo staan legio recepten die je toetje gezond en mager laten zijn. 

Bovendien belooft een bolletje Oppo Ice Cream nog meer dan alleen calorie arm te zijn. In iedere smaak zitten  namelijk ook nog ‘geheime’ ingrediënten die het ijs nog wat meer voedzaam maken. Zo bevat Salted Caramel lucuma, het goud van de Inca’s. Lucuma is een vrucht met een caramel-achtige smaak en is super voedzaam. Het bevat beta Caroteen, ijzer, zink,vitamine B3, calcium en proteïne. 

En in Madagascan Vanilla zitten vruchten van de Baobab boom, ook wel de oude levensboom genoemd. Het smaakt naar een combi tussen gecaramelliseerde peer en grapefruit en bestaat voor 50% uit vezels. De Baobab vrucht is bovendien rijk aan vitamine C, potassium en antioxidanten.

Spirulina is het geheime ingrediënt voor de Mint Choc Swirl smaak. Spirulina is een plant uit de Zuid Chinese zee en bestaat voor 65% uit proteïne, bevat veel Vitamine B, ijzer en magnesium. En last but not least Columbian Chocolate and Hazelnut. Het geheime ingrediënt is hier de Colombiaanse cacao waarvan we allang weten dat het boordevol antioxidanten zit. 

De experimenten van de broertjes met 2000 recepten hebben hun vruchten afgeworpen want al met al doet Oppo Ice Cream wat het belooft. Het is mager, voedzaam en vezelrijk en kan dus prima passen binnen een gezond dieet. Dus geniet van dit heerlijke ijs en blijf gezond en slank! 

Heb jij wel eens genoten van Oppo ice Cream en naar welk smaak gaat jou voorkeur?

>

Gratis 75 recepten ​​​voor gezonde tussendoortjes!

Wil jij het receptenboek ont​vangen?