Is honing gezond? Het geheim van honing!

Er zijn vele gezondheidsvoordelen te ontdekken bij dit zoete product. Dat is mooi, want honing is ook nog eens heel lekker! Het is makkelijk te combineren met je huidige voedingspatroon. Zorg dus goed voor jezelf door wat honing toe te voegen aan de thee, maar ook bijvoorbeeld aan een salade met walnoten of in de yoghurt. Zo kun je jezelf goed verwennen en genieten van de vele voordelen die kleven aan honing. Hieronder zal ik je meer uitleggen waarom honing gezond is.

5 redenen waarom honing gezond is!

1. Honing heeft een bacterie en schimmel remmende werking

Honing heeft een bacterie- en schimmel remmende werking. Dit komt door de speciale enzymen die de honingbijen toevoegen aan het honingmengsel. Dat maakt honing een uitstekende verlichting bij bijvoorbeeld keelpijn, maar ook bij bijvoorbeeld een maagzweer. Daarnaast zorgt het ook goed voor de huid. Wondinfecties kunnen daarom ook worden geholpen door honing. Smeer er een klein beetje op en geniet van de geweldige pijnverlichting!

2. De bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd door honing

In honing zit suiker. Daarom lijkt het niet logisch, maar toch wordt de bloedsuikerspiegel door honing geholpen met de regulatie. Dit komt omdat de suikers in verse honing heel erg goed in balans is. De balans tussen glucose en fructose is hierdoor erg goed. Dit is niet alleen goed voor je, maar zorgt er zelfs voor dat je gewicht kunt verliezen. Wanneer je dus snakt naar iets zoets, kies je gewoon voor honing! Honing is immers gezond.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

3. Honing helpt je voor een beter uithoudingsvermogen en herstel

Honing zorgt voor een beter uithoudingsvermogen. Dit komt door dat voorraad glycogeen in de spieren door het nuttigen van honing, stabiel blijft. Dit heb je nodig om door te kunnen gaan tijdens het sporten. Het uithoudingsvermogen wordt er dus enorm mee geholpen. Daarnaast kunnen de spieren zich hierdoor ook nog eens beter herstellen nadat je gesport hebt.

4. Honing is gezond voor je immuunsysteem

Vooral tijdens de wintermaanden kan jouw immuunsysteem zwak zijn. Honing kan hierbij helpen. Honing zorgt er namelijk voor dat het aantal witte bloedlichamen dat door het lichaam geproduceerd wordt, vergroot wordt. Als er kaneel bij wordt gebruikt, is deze versterking van het immuunsysteem nog effectiever. Hierdoor worden ziektes van het lichaam geweerd en word je dus minder snel ziek.

5. Honing is gezond tegen een droge huid

Honing helpt niet alleen tegen wondjes, ook een droge huid wordt geholpen met dit zoetje goedje. Je smeert een laagje honing op de huid en laat dit een half uur intrekken. Daarna spoel je het af en kun je genieten van een fijne effect. Doordat de honing aan de huid kleeft, ontstaat er een goede vochtbalans. Hierdoor herstelt de huid sneller. Een droge huid is hiermee dus verleden tijd!

Conclusie

Op de vraag is honing gezond? We kunnen nu allemaal volmondig zeggen dat honing een gezonde zoete product is, geniet en eet dus regelmatig honing.

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>