Eet jij al hüttenkäse?

Hüttenkäse of ook wel “cottage cheese” genoemd wordt vaak beschouwd als een voedingsmiddel dat weliswaar enorm gezond is, maar waar je weinig mee kunt. Hüttenkäse is immers niet enkel goed voor je lijn doordat het weinig vet bevat, maar het is daarenboven ook zeer smaakvol, waardoor het eigenlijk een mooie toevoeging kan zijn aan voedingsrijke gerechten. Wanneer je dit product in je maaltijden verwerkt, geniet je bovendien ook van enorm veel voordelen!

Wat maakt hüttenkäse gezond?

1. Hüttenkäse bevat veel eiwitten

In hüttenkäse zit enorm veel proteïne. Een pot van cottage cheese bevat zo’n goede 28 gram aan eiwitten. Dit komt overeen met bijna vijftig procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan proteïnen voor een 68 kg wegend individu.

Bovendien betreft het dierlijk gebaseerde eiwitten, waardoor hüttenkäse ervoor zorgt dat je de aminozuren, die je nodig hebt, verkrijgt. Je lichaam zal immers de hüttenkäse afbreken tot de aminozuren. Deze laatste worden dan weer omgezet in nieuwe proteïnen die nodig zijn voor het onderhouden van je gezondheid.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

2. Hüttenkäse is rijk aan calcium en fosfor

Ook de gezondheid van je beenderen wordt positief gestimuleerd door hüttenkäse. Dit komt omdat het eten van cottage cheese ervoor zorgt dat je genoeg fosfor en calcium opneemt. Beide mineralen zorgen samen voor een bijzonder soort calciumfosfaat wat zorgt voor een betere densiteit van de botten.

Ook voor het hart is de hoeveelheid calcium in hüttenkäse goed! Calcium speelt immers een belangrijke rol in de spierfunctie van het hart. Een ander voordeel van fosfor is dat het jouw DNA structuur mee helpt te maken.

3. Hüttenkäse bevat veel vitamine B-12

Hüttenkäse is daarnaast ook gezond door de aanwezigheid van vitamine B-12, ook wel riboflavine genoemd. Deze vitamine zorgt ervoor dat de enzymen in jouw cellen geactiveerd worden. Deze activatie van de enzymen zorgt ervoor dat wat je eet omgezet wordt in bruikbare energie.

De Conclusie!

Het eten van hüttenkäse is dus een goed alternatief! Het kan bijvoorbeeld de ongezondere zure room bij gebakken aardappeltjes gemakkelijk vervangen. Het is immers voedingsrijker en daarenboven ook nog lekker. Regelmatig hüttenkäse eten is niet alleen goed voor je lijn, maar eigenlijk voor je hele lichaam!

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>