Heerlijke zalmcarpaccio maken met frisse komkommersalade

Deze gezonde zalmcarpaccio met frisse komkommersalade maak je razendsnel om vervolgens met zijn tweeën van te genieten. Dit recept bevat maar liefst 27 g eiwit en is koolhydraatarm. Veel plezier met het recept en eet smakelijk!

Een fris en smaakvol recept voor zalmcarpaccio

2 personen | 5 minuten

Dit heb je nodig voor zalmcarpaccio

  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 1 geroosterde paprika (uit pot), in kleine blokjes
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt
  • 200 g gerookte zalmplakjes

Zo maak je zalmcarpaccio

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in kleine blokjes en meng ze in een kom met hüttenkäse, kappertjes, paprika, dille, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Spreid de plakjes zalm op 2 grote borden naast elkaar uit en schep de komkommersalade in het midden.

Voedingswaarde per persoon

  • 57kcal (240kJ)
  • 5 g eiwit
  • 5 g koolhydraten
  • 3 g vet waarvan 0,5 g verzadigd
  • 1 g voedingsvezel
  • Tip: Natuurlijk kun je voor dit gerecht ook uitgaan van dungesneden carpacciovlees. Ook lekker: plakjes gegrilde achterham of rosbief.
fitchef turbo - Deel 1 en 2

Wil jij meer gezonde recepten?

Dan is het receptenboek Fitchef zeker iets voor jou! Heerlijke eiwitrijke recepten voor spieropbouw en vetverlies.

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>