GezondheidGezondheid

Gezonde kruidige kalkoen nuggets!

Dit recept is een gezond eiwitrijk alternatief voor de kant-en-klare kip nuggets! Dit recept voor kalkoen nuggets is gemakkelijk zelf te maken en ze zijn nog eens heerlijk kruidig van smaak. 

Een heerlijk recept voor gezonde kalkoen nuggets

2 personen | 15 minuten

Dit heb je nodig voor kalkoen nuggets

  • 3 volkoren beschuiten 
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 groot ei
  • 300 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • 100 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • bakplaat met bakpapier

Zo maak je kalkoen nuggets

  1. Verwarm de oven voor op 225 ℃. Verkruimel de beschuiten fijn boven een diep bord en meng er kurkuma, komijn, koriander en wat zout en peper door. Klop in een ander diep bord het ei los.
  2. Haal de blokjes kalkoenfilet één voor één door het ei en wentel ze vervolgens door het beschuitmengsel. Doop de kalkoen nuggets vervolgens in een kopje met olie. Leg de kalkoen nuggets direct op de bakplaat met bakpapier.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kalkoen nuggets  in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Roer intussen in een kommetje de yoghurt met mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een dip.
  4. Serveer de kalkoen nuggets met het dipsausje erbij.
  • Tip: Je kunt natuurlijk variëren met de specerijen door het beschuitkruim, Roer er eens paprikapoeder, komijn en gemalen zwarte peper door. Of een kant-en-klare kruidenmengsel als ras el hanout. 

Voedingswaarde per persoon

  • 1845 kj/443 kcal
  • 48 g eiwit
  • 14 g koolhydraten
  • 3 g voedingsvezel
  • 21 g vet waarvan 4 g verzadigd
Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>