Gezonde hangop maken met abrikozen & walnoten!

Hangop heeft zijn naam te danken aan de manier waarop je de yoghurt laat uitlekken. Door het uitlekken wordt de yoghurt dikker en romiger en zijn de eiwitten meer geconcentreerd aanwezig. Met dit recept maak je hangop gemakkelijk zelf en het is nog gezond ook!

Gezond recept voor hangop met abrikozen & walnoten

2 personen | 10 minuten + 3-4 uur uitlekken

Dit heb je nodig voor hangop

  • ½ liter magere yoghurt 
  • 4 verse abrikozen 
  • 6 halve walnoten 
  • 1 eetlepel honing 
  • schone theedoek of dubbelgevouwen kaasdoek
  • keukentouw 

Zo maak je hangop

  1. Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem goed uit. hang een vergiet of zeef in een pan of kom en zorg dat de zeef de onderkant niet raakt. Leg de theedoek in het vergiet of de zeef en schep de yoghurt erop. Bind de punten van de doek bij elkaar. Laat de yoghurt zo zeker 3-4 uur uitlekken: Hoe langer, hoe dikker de yoghurt is.
  2. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd de abrikozen in dunne partjes. Hak de walnoten grof.
  3. Schep de hangop in schaaltjes en verdeel de abrikozen en walnoten erover. Druppel er wat honing over. 
  • Tip: Geen zin in al dit werk voor het uitlekken? Koop dan kant-en-klare hangop of gebruik Griekse yoghurt (0% vet).

Voedingswaarde per persoon

  • 825 kj/197 kcal
  • 12 g eiwit
  • 21 g koolhydraten
  • 7 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 1 g voedingsvezel

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op de sterren om te beoordelen!

Gemiddelde score: / 5. Aantal stemmen:

Het spijt me dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laat me dit bericht verbeteren!

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>