Wil jij een gratis tussendoortjes boek ontvangen?


Ja, Graag!

Een gezond recept voor empanadas met paprika!

Geen zin in een standaard snack? Maak dan eens deze gezonde empanadas met paprika voor na het sporten of gewoon als tussendoor! Één empanada met paprika geeft je snel een verzadigd gevoel en is echt genoeg, maar je kunt er niet minder dan 4 tegelijkertijd maken.

Gelukkig kun je ze in de koelkast 2 tot 3 dagen bewaren. Invriezen voor een later moment kan ook. Verpak de empanadas dan per stuk goed in plastic folie en daarna in een diepvrieszakje. Zo kun je ze meenemen naar je sportactiviteit en na afloop zijn ze keurig ontdooid.

Het recept voor gezonde empanadas met paprika

4 stuks | 15 minuten + 25 minuten in de oven

Voor empanadas met paprika heb je nodig

  • 50 g volkorenmeel of havermeel
  • 50 g havermout

  • 100 g magere kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes

  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt

  • 1 plakje gegrilde achterham, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels (magere) melk of karnemelk

deegroller, bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je gezonde empanadas met paprika

  1. Meng in een kom volkorenmeel met havermout, kwark, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper tot een stevig en soepel deeg.
  2. Verwarm 1⁄2 lepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak de paprika in 2-3 minuten zachtjes gaar. Schep de oregano en ham erdoor en maal er wat peper boven. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol deze met een beetje olie ingewreven op het werkvlak uit tot ronde lapjes (Ø 15 cm).
  4. Schep op één kant van de lapjes een flinke lepel van het paprikamengsel en vouw de andere helft van het deeglapje erover. Druk de rand van de empanada met een vork goed dicht.
  5. Leg de empanadas op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met melk. Bak de empanadas in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Eet ze lauw, warm of laat ze afkoelen en neem ze mee.

Voedingswaarde per empanada met paprika

785 kJ/187 kcal, 7 g eiwit, 9 g vet waarvan – 1 g verzadigd, 18 g koolhydraten, 3 g voedingsvezel

TIP: Geen havermeel in huis, maar wel havermout? Maal dan havermout in de keukenmachine en voilà: je hebt havermeel!

Dit recept komt uit mijn receptenboek ‘Bites!’. Het boek bevat 75 gezonde tussendoortjes voor elk moment van de dag! Het boek is hier 100% gratis te downloaden.

Niels van Loon
 

Ik ben Niels van Loon. Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>