1

Gevulde snackpaprika met kaassalade

Van dit vrolijke hapje knap je direct weer op! Een gevulde snackpaprika is een gezond tussendoortje voor elk moment van de dag en wat in een handomdraai te maken is. 

Gevulde snackpaprika met kaassalade voor een gezond tussendoormoment!

2 stuks | 10 minuten

Dit heb je nodig voor een gevulde snackpaprika

  • 2 oranje snackpaprika’s
  • 1 cocktailtomaat
  • 15 g 30+ belegen geitenkaas
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • ½ eetlepel magere yoghurt lactosevrij: laat de yoghurt weg 

Zo maak je een gevulde snackpaprika 

  1. Snijd de paprika’s in de lengte in en duw ze iets open. Verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes.
  2. Dep het vruchtvlees droog en snijd het in piepkleine blokjes.
  3. Rasp de geitenkaas boven een kommetje en schep de tomaatblokjes, bieslook en yoghurt erdoor. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
  4. Schep de kaassalade met een theelepel inde paprika’s en duw de opening weer dicht. Neem de gevulde paprika’s in een klein koelkastdoosje mee.
  • Tip: Maak deze snackpaprika’s al de avond van tevoren klaar. Bewaar ze dan in een klein doosje in de koelkast.

Voedingswaarde per snackpaprika

  • 185 kJ/44 kcal
  • 3 g eiwit
  • 3 g koolhydraten
  • 2 g vet waarvan 1 g verzadigd 
  • 1 g voedingsvezel

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

  • Yvonne1965 schreef:

    Ontzettend leuk dat je nu ook op Instagram te vinden bent!

  • >