Brosse chocoladerepen met gepofte gierst

Dit recept voor voedzame brosse chocoladerepen zijn zeer geschikt voor een verantwoord tussendoormoment! Gezonde chocoladerepen met de nodige voedingsstoffen om je lichaam nieuw energie te geven! Dit recept is binnen een handomdraai te bereiden. 

Recept voor gezonde chocoladerepen

10 kleine repen | 10 minuten + 30 minuten koelen

Dit heb je nodig voor brosse chocoladerepen

  • 100 g extra pure chocolade (80% cacaobestanddelen en zonder geraffineerde suiker)
  • 25 g gepofte gierst
  • kleine vierkant ovenschaaltje (13 x 13 cm)
  • bakpapier

Zo maak je brosse chocoladerepen

  1. Vet het schaaltje dun in en bekleed de bodemen wanden glad met bakpapier (door het vet plakt het bakpapier goed aan het schaaltje).
  2. Breek de chocolade boven een kom in stukjes. Hang de kom in een pan boven een laag kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten.
  3. Neem de kom uit de pan en roer de gierst  door de chocolade
  4. Schep het chocolademengsel in het schaaltje en strijk de bovenkant glad. Laat de chocolade in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  5. Keer de chocolade boven een plank en trek het bakpapier eraf. Snijd het stuk chocolade met een groot scherp mes doormidden en snijd daarna de helften elk in 5 repen.
  • Tip: Gebruik voor het snijden een groot koksmes.  Je kunt ook de gepofte gierst vervangen door 35 g gepofte bruine rijst te gebruiken.

Voedingswaarde per chocoladereep

  • 290 kj/69 kcal
  • 1 g eiwit
  • 5 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 4 g koolhydraten
  • 2 g voedingsvezel

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op de sterren om te beoordelen!

Gemiddelde score: / 5. Aantal stemmen:

Het spijt me dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laat me dit bericht verbeteren!

Ben jij geïnteresseerd in 700+ gratis eiwitrijke recepten?


Bekijk de recepten!
Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>