Bananenpannenkoeken maken met slecht 3 ingrediënten!

Bananenpannenkoeken zijn het ideale alternatief voor de niet zo gezonde (maar wel erg lekkere!), traditionele pannenkoeken. Bananen zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B6, vitamine C, kalium en mangaan. Bovendien leveren ze ook de nodige vezels. Voor bananenpannenkoeken heb je geen tarwebloem nodig. Hoewel de bananen ook snelle koolhydraten leveren, staat daar een hele hoge voedingswaarde tegenover. Ze vormen niet voor niets een erg populaire snack onder sporters.

De bananenpannenkoeken zijn glutenvrij en bevatten geen zuivel. Dat maakt ze een ideale snack voor mensen met bepaalde voedselintoleranties of –allergieën. En wil je bijvoorbeeld graag meer eiwitten eten dan kun je met dit recept voor bananenpannenkoeken ook heel gemakkelijk variëren waardoor deze traktatie nog beter in je dieet past.

Basisrecept voor bananenpannenkoeken

8 bananenpannenkoeken 

Dit heb je nodig voor bananenpannenkoeken

  • 2 middelgrote bananen
  • 2 eieren
  • olijfolie

Zo maak je bananenpannenkoeken

De bananen prak je fijn. Je hoeft er geen perfect gladde massa van te maken: dat maakt het beslag wat vochtiger en de pannenkoeken zelfs wat lastiger om te draaien bij het bakken. Meng de eieren erdoor en je beslag is klaar! De bananenpannenkoeken bak je op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Door de banaan zijn de pannenkoeken van zichzelf al lekker zoet en hebben ze niet veel nodig, maar je kunt ze natuurlijk gewoon opdienen met dezelfde extra’s die je bij gewone pannenkoeken zou gebruiken.

Variaties voor bananenpannenkoeken

Op zich heb je verder niets nodig om bananenpannenkoeken te maken dan het bovenstaande recept. Maar, je kunt er eenvoudig mee experimenteren, al naar gelang je voedingsbehoeften of persoonlijke voorkeur:

Wil je een wat steviger beslag, kun je een beetje bakpoeder en melk of een melkvervanger toevoegen. Wil je vetarme bananenpannenkoeken, gebruik dan bijvoorbeeld drie eiwitten en slechts een enkele dooier, of helemaal geen dooiers en alleen eiwitten.

Voor bananenpannenkoeken met extra eiwit, kun je de verhoudingen gemakkelijk aanpassen door extra eieren of eiwitten toe te voegen. Ook kun je eiwitpoeder door het beslag mengen. Let er daarbij wel op dat je een eiwitpoeder gebruikt dat tegen verhitting kan. Voor een extra feestelijke traktatie kun je bijvoorbeeld bosbessen, gehakte nootjes, chocolate chips, kokos of stukjes appel met rozijnen en kaneel toevoegen.

Tips voor de beste bananenpannenkoeken

Deze bananenpannenkoeken zijn eenvoudig te maken maar de textuur is wat losser dan die van gewone pannenkoeken. Let je op de volgende dingen, dan is succes verzekerd: Allereerst is het belangrijk dat je de bananenpannenkoeken niet te groot maakt. Je moet wat betreft grootte en dikte eerder denken aan de American pancake dan aan de Franse crêpe.

Gebruik een zo dun mogelijke spatel en bak de bananenpannenkoeken niet steeds om en om, maar draai ze één keer om en bak beide kanten in een keer goudbruin. Til de bananenpannenkoeken bij het draaien niet te hoog op boven de pan om ze vervolgens op hun andere kant te kwakken, maar net voldoende om ze rustig in hun geheel te draaien.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op de sterren om te beoordelen!

Gemiddelde score: / 5. Aantal stemmen:

Het spijt me dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laat me dit bericht verbeteren!

Ben jij geïnteresseerd in 700+ gratis eiwitrijke recepten?


Bekijk de recepten!
Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>