6 Simpele tips om goedkoop boodschappen te doen!

Goedkoop boodschappen doen is voor veel mensen een vervelende taak. Al het gesjouw, het zoeken naar de juiste producten en de lange rijen bij de kassa vind niemand leuk. Daarnaast is boodschappen doen vaak ook ongelofelijk duur. Daarom vijf handige tips die ervoor zorgen dat boodschappen doen een stuk gemakkelijker verloopt dan normaal.

Goedkoop boodschappen doen met deze 6 tips!

1. Houd aanbiedingen in de gaten

Kijk in foldertjes of online naar de prijzen van bepaalde boodschappen. De meeste winkels werken met een bepaald systeem. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat ze elke week minimaal drie soorten groente in de aanbieding hebben. Bekijk en vergelijk de folders van verschillende supermarkten in je omgeving. Hierdoor kun je vaak het grootste deel van je boodschappen met korting kopen.

2. Plan je recepten om goedkoper boodschappen te doen

Door van te voren te bepalen wat je wil eten haal je geen overbodige producten in huis. Als je alleen woont zijn verpakkingen vaak te groot. Dingen die je lang goed kunt houden zijn gemakkelijk te bewaren maar een bloemkool blijft vaak maar een aantal dagen houdbaar. Plan verschillende recepten met dezelfde ingrediënten. Hierdoor kun je meerdere dagen bloemkool eten maar zorg je ervoor dat je niet de hele week hetzelfde gerecht hebt.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

3. Boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje waar je alle ingrediënten op schrijft. Vergeet natuurlijk niet om ook andere producten zoals toiletpapier, boterhamzakjes of kruiden op te schrijven. Hierdoor weet je zeker dat je niks vergeet en kun je in één oogopslag zien wat je allemaal nodig hebt. Extra dingen zoals een zakje drop hoef je niet op je lijstje te schrijven, maar dat kan natuurlijk wel.

4. Budgetmerken

Vrijwel alle grote supermarktketens hebben hun eigen budgetmerk. Daarnaast verkopen ze allemaal een huismerk en natuurlijk de A-merken. De budgetmerken zijn het goedkoopste, probeer dus altijd voor die variant te gaan. Vergelijk prijzen in verschillende winkels.

Dit werkt voornamelijk goed bij A-merken, maar veel winkels hebben op de schapkaartjes ook de prijs per kilo staan. Dan kun je gemakkelijk bepalen welke winkel het goedkoopste is per product. Vergeet ook achteraf niet het bonnetje mee te nemen. Hierdoor kun je thuis nogmaals bekijken hoeveel je aan welk product hebt uitgegeven.

5. Andere winkels

Naast de supermarkten zijn er ook ongelofelijk veel andere winkels die voedselwaren verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de Xenos of de Action. Ook bij het Kruidvat en de Hema verkopen ze eten, maar daar verkopen ze voornamelijk koekjes en snoep, dus let wel op wat je koopt.

Vooral de Toko en de Turkse winkel verkopen vaak veel vers fruit voor weinig geld. Of wat denk je van een lekker groot pak met dadels?

6. Ga op een volle maag

Een trucje wat misschien niet veel mensen kennen is om boodschappen te doen op een volle maag. Hierdoor ben je minder geneigd om van alles in je winkelwagentje te gooien. Vaak heb je zoveel honger dat je ook een makkelijke snack meeneemt die je direct op kan eten. Door boodschappen te doen op een volle maag heb je die snack niet nodig. Ook kun je beter focussen op een volle maag dan op een nuchtere maag.

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>