Whisky gezond? Hier de verassende gezondheidseffecten!

Is whisky gezond? Ik zet alle verassende gezondheidsvoordelen voor jou op een rijtje! Alcohol is slecht voor je, Dat hoor je maar al te vaak. Toch kan het ook voordelen hebben. Whisky heeft bijvoorbeeld een aantal gezondheidsvoordelen! Het lijkt een sprookje. Genieten van drinken en dan ook nog eens meegenieten van voordelen voor de gezondheid nota bene.

Sprookjes blijven sprookjes. Daarom is dit sprookje, tot op zekere hoogte, niet helemaal het einde. Liters whisky drinken zit er namelijk niet in. Wanneer het met mate gedronken wordt, wegen de voordelen nog op tegen de nadelen. Dit is natuurlijk wel erg mooi. Als je een gezelligheidsdrinker bent, is dit zelfs meer dan perfect!

5 gezondheidseffecten, waarom whisky gezond is!

1. Laat je hart maar genieten

Whisky heelt gebroken harten. Voor even natuurlijk. Bij liefdesverdriet is het het beste remedie. Tot je wakker wordt uit de alcoholroes. Dat voordeel is er, maar er is nog een voordeel voor het hart. Wanneer je met mate drinkt natuurlijk. Het hart gaat er namelijk beter van kloppen. Hierdoor wordt de kans op bloedproppen en problemen aan het hart aanzienlijk kleiner. De antioxidanten in whisky zorgen ervoor dat de cholesterolwaarden in balans blijven.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

2. Whisky breekt hersencellen af, of toch niet?

Alcohol is slecht voor de hersenen. Whisky dus ook. Dat zou je denken. Toch is whisky gezond en heeft een positieve invloed op de hersenen. Bij het drinken van een beperkte hoeveelheid whisky,zijn de hersenen en het geheugen gebaat. Het risico op verouderingsziekten als Alzheimer of dementie wordt hiermee verlaagd. Daarnaast wordt de doorbloeding in de hersenen beter.

3. Minder stress

Stress is erg slecht voor je. Whisky zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt verhoogd. Hierdoor komt er bloed met voldoende zuurstof naar de organen toe. Doordat dit gebeurd, worden zenuwen gekalmeerd, heb je minder stress en ontspant het lichaam zich. Anti-stress middel nodig? Drink gewoon een bescheiden glaasje whisky!

4. Ontspannen bloedvaten is minder kans op beroertes

Whisky zorgt ervoor dat de wanden van de bloedvaten ontspannen. Hierdoor kan het bloed er beter doorheen. Opgebouwd cholesterol wordt zo sneller uit het lichaam verwijderd. De kans op een beroerte wordt zo aanzienlijk kleiner.

5. Langer leven

Alsof alle voorgaande voordelen nog niet genoeg waren. Whisky zorgt ervoor dat je langer leeft. De afbraak van cellen wordt door whisky vertraagd. Hierdoor kun je op een latere leeftijd nog gezond leven. Je lichaam heeft immers minder te verduren gehad. Met een klein beetje whisky zorg je dus dat je nog langer van het leven mag genieten!

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>