2

Wat zijn de voordelen van minder suiker eten?

Dat veel suiker eten ongezond is voor het lichaam wisten we al. Dat minder suiker eten gezond voor je is, is ook bekend. Maar waarom is dat precies? Wij zetten voor jou alle voordelen op een rijtje. Zo wordt de motivatie om dit echt te doen, een stuk groter.

In het begin zul je namelijk merken dat je lichaam verlangt naar suiker. Vooral de eerste paar dagen is het heel erg verleidelijk om producten met veel suiker te gaan eten. Zodra dit over is, zul je merken hoe goed het is om minder suiker te eten! Je zult nooit meer terugwillen naar de tijd dat je veel suiker at.

Enkele voordelen van minder suiker eten!

1. Minder suiker eten en krijg energie in overvloed

Wanneer je er voor kiest om minder suiker te eten, merk je vooral na een paar dagen dat je veel meer energie hebt, hierdoor zit je lekker in je vel. Met deze energie is de motivatie groter om gezonde voedingsmiddelen te kopen en gezonder te eten. Door deze vicieuze cirkel te gebruiken, wordt gezond eten opeens een stuk makkelijker.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

2. Positiever door het leven

Wanneer je veel energie hebt, kun je meer dingen doen in het dagelijkse leven. Ook zorgt minder suiker eten ervoor dat je vrolijker bent. Door deze twee fijne voordelen te gebruiken, ga je een stuk positiever door het leven heen. Dit is belangrijk. Het leven moet immers ook positief en leuk zijn. Je moet eruit halen wat erin zit.

3. Bloedsuikerspiegel in balans, dag vreetbuien!

Door suiker te eten, krijgt je lichaam een energie-boost. Deze energie is helaas maar van korte duur. De piek van suiker die ontstaat, geeft als tegenhanger een diepe daling in je energielevel. Je voelt je hierdoor vaak moe en futloos. Door minder suiker te eten, heeft je lichaam minder van dit soort pieken en dalingen.

Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel in balans. Doordat de bloedsuikerspiegel in balans blijft, vraagt je lichaam minder naar eten (energie) en je hierdoor langer een verzadigd gevoel krijgt. Je gaat merken dat je vreetbuien minder snel tot niet meer voorkomt.

4. Geleidelijk afvallen

In suiker zitten vaak veel calorieën. Door minder suiker te eten, nuttig je minder calorieën. Doordat je bloedsuikerspiegel in balans blijft door het eten van minder suiker, daalt het aantal vreetbuien ook nog eens aanzienlijk. Aanvankelijk merk je hier niet zoveel van.

Ga je echt over een langere periode kijken, dan merk je dat je geleidelijk afvalt. Hierdoor kun je op een gezonde en makkelijke manier afvallen. Daarnaast wordt het lichaam ook nog eens een stuk gezonder. Voordelen genoeg dus!

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

 • Hoi Niels
  Ziet er goed uit!!! Veel succes ermee.
  Groetjes Annemiek

 • extragezond schreef:

  Hoi Annemiek!
  Heel erg bedankt en tot snel.
  Groetjes Niels

 • >