Bewegen is gezond, maar waarom precies?

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Toch kan het moeilijk zijn om dit in het dagelijks leven toe te passen. Dit kan in ieder geval moeilijk lijken. Door een paar simpele veranderingen, beweeg je opeens een stuk meer. Pak bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en kies voor de fiets en niet voor de auto.

Bewegen heeft enorm veel voordelen. Wanneer jij deze voordelen kent, wordt het opeens een stuk verleidelijker om ook echt te gaan bewegen. Motivatie kun je zo vinden in de positieve gevolgen die bewegen heeft.

5 gezondheidsvoordelen waarom bewegen gezond is!

1. Je bent minder snel moe!

Het klinkt raar, maar toch is het zo. Door te bewegen, gebruik je energie, maar krijg je deze ook weer dubbel en dwars terug. Door het bewegen, krijg je meer energie dan wanneer je bijvoorbeeld een boek leest. Dit komt omdat je beter slaapt wanneer je hebt bewogen.

Wil jij een gratis receptenboek?

75 voedzame recepten voor een FIT en SLANK lichaam

Hierdoor ben je uitgerust en dus minder snel moe. Ook komt de bloedcirculatie door het sporten op gang. Dit zorgt er ook voor dat je jezelf minder moe voelt. Bewegen is dus gezond en geeft je ook nog eens energie. Dit heeft als voordeel dat het ook weer makkelijk is om meer te bewegen. Zo blijf je dus genieten van dit voordeel.

2. Minder stress en meer concentratie

Door te bewegen verhogen bepaalde hormoonwaarden in het lichaam. Hierdoor voel je jezelf minder gestrest. Dit komt door de gelukshormonen (Endorfine) die bij het bewegen vrijkomen. Ook kun je jezelf hierdoor een stuk beter concentreren. Dat is erg fijn als je bijvoorbeeld moet werken of studeren. Minder stress is daarnaast ook goed voor jouw lichaam. Door te bewegen kun je de vervelende gevolgen van stress beperken.

3. Beter in je vel door te bewegen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die bewegen zich fijner voelen dan mensen die dit niet doen. Ze zitten vaak beter in hun vel. Ook stralen ze zelfvertrouwen uit. Dit is erg fijn om te hebben. Met zelfvertrouwen kun je immers veel bereiken.

4. Bewegen is goed voor je hersenen

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat je hersenen veel voordeel hebben als jij beweegt. Doordat de bloedsomloop tijdens bewegen beter op gang komt, krijgen je hersenen vers zuurstofrijk bloed. Hierdoor kunnen deze beter functioneren.

5. Bewegen zorgt voor sterke botten

Bewegen zorgt ervoor dat je botten minder snel broos worden. Door ze te belasten blijven ze juist sterk. Door te bewegen, zorg je ervoor dat je botten jouw gewicht moeten dragen. Zo belast je ze en laat je ze zien dat ze nog nodig zijn.

Niels van Loon
 

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote liefde voor voeding, sport en een gezonde levensstijl. Nu werk ik als online leefstijlcoach/voedingscoach en motiveer ik anderen om gezonder te leven.

>